Külmutatud valge šokolaadi tortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
11. november 2008, 08:40

Külmutatud valge šokolaadi tort

Külmutatud valge šokolaadi tort.

Koostisosad
6 tk muna
5 sl suhkur
300 g maitsestamata toorjuust
300 g valge šokolaad
4 dl 35% rõõsk koor
100 g *naturaalne kakaopulber
150 g suhkur
3.5 dl vesi
1 sl pehme või

Valmistamine
Vahusta toasoojad munakollased suures kausis suhkruga tihedaks vahuks. Sulata šokolaad kuuma vette asetatud kausis. Hõõru toasoe toorjuust kausis lusikaga pehmeks, klopi juurde sulanud šokolaad ning sega kokku munakollasevahuga. Vahusta ühes kausis rõõsk koor, teises kausis munavalged. Vala kordamööda teiste ainete peale ja tõsta segu suure lusikaga ühtlaseks. Kalla vaht lahtikäivasse vormi, kata kilega ning pane järgmise päevani sügavkülma. Serveerimisel kasta vorm 5 sekundiks kuuma vette, eemalda kohe lahtikäiv serv. Tõsta kook vaagnale ja lase 15 minutit soojeneda. Vahepeal valmista kaste. Selleks sega kakao suhkruga läbi, lisa vähehaaval vesi. Aja väiksel tulel keema ning keeda 2 minutit. Klopi juurde võitükikesed ja keeda veel 2 minutit. Serveeri kohe või hoia kuumaveevannis.