Nädala kook

Šokolaaditort vahukommidega 

Toidutare, 25. november 2008, 09:03
Šokolaaditort vahukommidega Jaan Heinmaa
Vahukommid muutuvad kahe kuuma šokolaadipõhja vahel üles sulades imemaitsvaks kreemiks. Tort on mõnusalt šokolaadine, aga mitte üleliia magus.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
250 g Või
75 g Kreeka pähkel
100 g vaniljevahvlid
1 dl Fariinsuhkur
3.5 dl Jahu
2.5 dl Suhkur
1.5 dl Kakao
0.5 tl Sool
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
4 tk Muna
3.5 dl Kookoshelbed
3.5 dl Väikesed vahukommid
GLASUUR
200 g Tume šokolaad
3 sl Või
3 sl Tuhksuhkur
1.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
KAUNISTAMISEKS
150 g Tume šokolaad

Valmistamine
Põhja jaoks sulata 150 g võid. Sega hulka kreeka pähklid, purustatud vaniljevahvlid ja fariinsuhkur. Vooderda kahe 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, vormi ääred määri rasvainega. Sega mikseriga jahu, suhkur, kakao, sool, vaniljesuhkur, munad, kookoshelbed ja ülejäänud toasoe või. Jaga taigen pooleks ning vala mõlemasse vormi. Küpseta 180° juures 30 minutit, kuni taignasse torgatud tikk jääb puhtaks. Tõsta üks põhi serveerimisalusele, vahvli-pähklisegu ülevalpool; lao sellele vahukommid. Pane peale teine põhi, taas vahvli-pähklisegu ülevalpool. Põhjad peavad olema kuumad, ainult nii sulavad kommid nende vahel üles. Lase veidi jahtuda ja pane tort külma. Glasuuri tarvis sulata 250 g tumedat šokolaadi kuumaveevannis koos 3 sl või ja 3 sl veega, nii et segu jääb ühtlane. Kui glasuur on pisut jahtunud, lisa 1,5 tl vaniljet ja 3 sl tuhksuhkrut ning sega ühtlaseks. Kata tort glasuuriga. Jahtunud glasuurile pane kaunistuseks jämedalt riivitud šokolaadi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee