Ungari köök

Ungari kohupiimakook 

Toidutare, 6. detsember 2004, 01:16
Muretainapõhjal kohupiimakook mandlite, pähklite ja rosinatega.

Kogus: ühele

Koostisosad
150 g nisujahu
100 g või
1 tk munarebu
sool
200 g *kohupiim
4 tk kanamuna
5 dl 35% rõõsk koor
sool
suhkur
mandlid, rosinad,pähklid

Valmistamine
Valmistada hakitud muretainas. Selleks panna taignalauale jahu, segada juurde sool, panna peale väiksed võitükikesed, jahusse tehtud süvendisse panna munarebu. Hakkida pika noaga, kuni tainas on ühtlane ja suruda seejärel tainapalliks. Vooderdada tainaga lahtikäiva rõngasvormi põhi ja küljed ning küpsetada koogipõhi keskmise kuumusega ahjus helekollaseks. Täidise valmistamiseks eraldada munarebud munavalgetest. Suruda kohupiim läbi sõela, segada koore ja munakollastega. Maitsestada suhkru ja soolaga. Lõpuks lisada ettevaatlikult segades vahustatud munavalged, soovi korral ka mandleid, pähkleid või rosinaid. Täidisesegu valada eelküpsetatud põhjale ja küpsetada keskmiselt kuumas ahjus helekollaseks. Serveerida kuumalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee