Ungari köök

Ungari juustupirukad 

Toidutare, 6. detsember 2004, 01:04
Ungari köök. Retseptis antud kogustest saab 60 väikest pirukat.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g väherasvane kodujuust või värske kitsejuust
225 g või
225 g nisujahu
0.5 tl sool
1 tk *munakollane
1 tl vesi
sool

Valmistamine
Kodujuustust nõrutada liigne vedelik ja juust suruda läbi sõela. Hõõruda pehme või ja jahu ühtlaseks, lisada sool ja juust ning segada kiiresti ühtlaseks tainaks. Tainas rullida ristkülikuks, keerata ülemine tainakolmandik keskele ning alumine kolmandik peale. Katta tainas toidukilega ning panna 30 minutiks külmkappi. Korrata rullimist ja voltimist kaks korda, pannes iga kord taina vahepeal pooleks tunniks külma. Rullida tainas 1 cm paksuseks, vormida 3 cm tainavormiga kettad. Ülejäänud tainas suruda kokku, rullida uuesti 1 cm paksuseks jne, kuni kogu tainas on ära kasutatud. Ahi eelsoojendada 190°C-ni. Vormitud pirukad panna võiga määritud ahjuplaadile. Pintseldada munakollaseseguga ning küpsetada 190°C juures, kuni pirukad on kuldsed ja krõbedad.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee