Ungari köök

Ungari kanapada 

Toidutare, 6. detsember 2004, 00:43
Ungari köök. Hautatud kana paprika ja aedubadega koore-madeirakastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
250 g kana
0.25 tk Sibul
0.25 tk punane paprika
25 g konserveeritud aedoad
5 g või
0.25 dl rõõsk koor
0.25 dl Madeira vein
sool
Rosépipar

Valmistamine
Kana tükeldada, panna potti ja lisada nii palju vett, et kanatükid oleksid kaetud. Kuumutada kiiresti keemiseni, eemaldada vaht ja keeta tasasel tulel. Sibul koorida, tükeldada ning lisada toidule. Keeta tasasel tulel. Paprikal eemaldada seemned ja valged membraanid, viljaliha tükeldada. Oakaunad tükeldada. Või sulatada pannil, lisada paprika ja oad ning kuumutada mõni minut. Lisada rõõsk koor, kuumutada veel umbes 5 minutit. Lisada madeira, maitseained ja kanatükid. Hautada 5-10 minutit, kuni liha ja köögiviljad on küpsed. Serveerida sobib koos riisilisandiga.