Vene köök

Karpaadi tort 

Toidutare, 5. detsember 2004, 23:38
Karpaadi tort.

Kogus: ühele

Koostisosad
125 g mage või
2.5 dl vesi
2.5 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
4 tk kanamuna
5 dl *piim
2.5 dl suhkur
2 sl kartulitärklis
2 sl nisujahu
250 g mage või
vanilliekstrakt

Valmistamine
Taigna valmistamiseks sulatada või kuumas vees. Jahu ja küpsetuspulber segada, lisada korraga hoogsalt segades ja kuumutada pidevalt kloppides, kuni moodustub tainapall. Tõsta pott tulelt, jahutada veidi, segada ükshaaval juurde munad. Pärast iga muna lisamist segada tainas ühtlaseks. Vormida kas külma veega loputatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaks tordipõhja. Küpsetada 180°C juures kuldpruuniks. Lasta veidi avatud ahjuuksega ahjus natuke jahtuda, võtta ahjust välja ja jahutada. Täidise valmistamiseks kuumutada piim keemiseni, lisada jahu ja vähese külma piimaga segatud tärklis. Segada juurde vanilliekstrakt, kuumutada keemiseni. Lasta veidi jahtuda, segada juurde või. Jahtunud kreem määrida kahe koogipõhja vahele ja peale.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee