Poola köök
5. detsember 2004, 22:17

Poola kruubi-seenesupp

Poola kruubi-seenesupp.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
15 g kuivatatud seened (puravikud)
1.25 dl soe vesi
0.5 dl Odrakruup
6.25 dl veiselihapuljong
1 sl mage või
0.5 tk Porgand
0.5 tk Varsseller
0.375 dl hapukoor
0.75 sl nisujahu
1 sl värske hakitud till
sool
Must pipar

Valmistamine
Eelmisel õhtul panna seened kaussi, lisada vesi ja leotada järgmise päevani. Leotatud seened ja leotusvesi panna potti, keeta vaiksel tulel umbes 40 minutit, kuni seened on pehmed. Seened nõrutada, puljong hoida alles. Seened tükeldada ja panna kõrvale. Odrakruubid keeta puljongis pehmeks (umbes 45 minutit), lisada või, segada ja panna kõrvale. Porgandid koorida ja tükeldada, sellerivarred tükeldada. Keedunõus kuumutada veidi puljongit keema, lisada porgand ja seller, kuumutada keemiseni. Lisada seened ja seenekeeduleem, kuumutada keema. Lisada keedetud kruubid, kuumutada veel kord keemiseni. Supp maitsestada soola ja pipraga. Paksendamiseks segada hapukoor jahuga, lisada 2 dl puljongit, segada ühtlaseks. Hapukoore-jahusegu ning hakitud till valada supi sisse, suppi hoolega segades. Serveerida kohe.