Kalatoitude retseptid

Sushi läänemere moodi 

Toidutare, 20. mai 2008, 13:12
 
Trendika Jaapani suupiste koduvillane, kuid üllatavlt maitsev teisend.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg räimed
1 dl sidrunimahl
1 dl õli
1.5 dl pudruriis
sool
purustatud must pipar
Aedtill
Petersell

Valmistamine
Vali välja suured räimed, roogi, pese ja nõruta need. Eemalda ettevaatlikult selgrood. Tõmba kumbki filee eraldi, peapoolsest otsast alates, naha küljest ära. Lao laia kaussi, nirista kihtide vahele sidrunimahla ja hoia jahedas poolteist tundi. Lao kaanega karpi, raputa vahele soola ning kalla õliga üle. Hoia jahedas järgmise päevani. Osta pudruriisi, mis keedetult on kleepuv ja vormitav, keeda see pehmeks. Sega maitseained ja -ürdid sooja riisi hulka, lase täielikult jahtuda. Võta lusikaga riisisegu ja vormi käte vahel palliks, seejärel vajuta lamedamaks. Keera fileed ümber riisiportsjonite. Lao suupisted tihedalt vaagnale ja raputa peale jämedalt jahvatatud musta pipart.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee