Kalatoitude retseptid

Heeringavaht ahjukartuliketastel 

Maire Suitsu, Lia Virkus, 27. detsember 2007, 11:03
Heeringavaht ahjukartuliketastel 
Heeringavaht ahjukartuliketastel (20 tk).

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
8 tk kartul
Õli
Aroomisool
3 tk Marineeritud kurk
300 g heeringafilee
1 tükike Porrulauk
2 tk keedetud muna
1 dl vahukoor
0.5 dl hapukoor
Petersell (kaunistuseks)

Valmistamine
Vali välja 7-8 ühesuurust kartulit, pese koos koorega puhtaks ja lõika 1 cm paksusteks viiludeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud pannile, määri õliga ja raputa peale aroomisoola. Küpseta 225°C juures 20 minutit (kuni kartuliviilud on pehmed ja ilusat värvi) ning jäta jahtuma. Tükelda heeringafileed, porru ja keedetud munad köögikombainiga. Vahusta koor ja sega heeringa-munasegu hulka, pane külmkappi maitsestuma. Lao serveerimisalusele kartuliviilud ja tõsta igaühele marineeritud kurgi viil. Pritsi peale heeringavahtu ning kaunista petersellilehega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee