Küpsetised
4. detsember 2004, 12:06

Kohupiima-porrupirukas

Kohupiima-porrupirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g jahu
130 g või või margariin
1 tk munarebu
sool
80 g *suitsupekk
2 tk väike sibul
1 küüs Küüslauk
30 g või
1 kimp Petersell
1 kg Porrulauk
250 g kohupiim
100 g riivjuust
200 g paks hapukoor
3 tk muna
Must pipar
riivitud muskaatpähkel
sool
40 g kreeka pähkli tuumad

Valmistamine
Jahu hakkida võiga segamini, lisada soolaga lahti hõõrutud munarebu ja kiiresti siledaks tainaks sõtkuda. Tainas tõsta pooleks tunniks külmkappi. Kõigepealt valmistada ette porru. Lõigata ära lahtine roheline varreosa, allesjäänu hoolikalt pesta, lõigata rõngasteks ja majapidamispaberi või köögirätikuga kuivatada. Suitsupekk tükeldada kitsasteks ribadeks ja praadida pannil läbi. Lisada hakitud sibul ja läbi pressi surutud küüslauk ning praadida sibul klaasjaks. Segada sisse 30 g võid ja porru pannile tõsta. Hautada tasasel tulel 10 minutit. Lahtiklopitud munad segada hapukoore, kohupiima, riivjuustu ja hakitud peterselliga. Maitsestada pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Kohipiimakaste tuleb parasjagu soolaseks maitsestada, sest porruhautis on täiesti mage. Pirukavormi põhi ja serv katta tainaga, torkida kahvliga läbi. Porruhautis vormi tõsta, katta kohupiimakastmega ja puistata üle hakitud pähklitega. Küpsetada tuleb pirukat 180-200°C juures praeahjus 50-55 minutit.