Prantsuse köök

Burgundia porrupirukas 

Toidutare, 4. detsember 2004, 11:06
Porrupirukas peekoniga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
350 g jahu
1 tl sool
1 tl suhkur
1 pakk kuivpärm
30 g või presspärm
1.5 dl leige vesi
3 sl oliivõli
3 tk *keskmine porruvars
60 g või
sool
Must pipar
100 g suitsupeekon
3 tk muna
2 dl rõõsk koor
riivitud muskaatpähkel

Valmistamine
Valmistada pärmitainas ja tõsta sooja kohta kerkima. Porrudel eemaldada lahtiste lehtede osa. Allesjäänud porruvarred tuleb hoolsalt voolava vee all pesta. Porru tükeldada sentimeetripaksusteks rõngasteks. Või lasta paksupõhjalisel pannil kuumaks, tõsta porru pannile, lisada sool ja pipar ning tasasel tulel kaane all pehmeks hautada. Porru ei tohi pruunistuda. Lase hautisel veidi jahtuda. Suitsupeekon lõigata kitsasteks ribadeks ja tulisel pannil kiiresti pruunistada. 25 cm läbimõõduga pirukavorm võida rasvainega. Kerkinud tainas rullida õhukeseks, katta sellega vormi põhi ja vormida tainast ka serv. Hautatud porru tõsta vormi ja praetud singiribad peale laotada. Munad lahti kloppida, segada koorega. Maitsestada segu soola ja riivitud muskaatpähkliga ning vormi valada. Tainaservad pintseldada üle munaseguga. Küpsetada pirukat 200°C juures ahjus umbes 40 minutit, kuni muna on hüübinud ja pirukaservad kenasti kuldpruuniks küpsenud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee