Küpsetised
4. detsember 2004, 10:55

Sibula-õunapirukas

Sibula-õunapirukas sealiha ja juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g jahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
0.5 tl hakitud köömned
100 g kohupiim
3 sl piim
4 sl õli
3 tk *hapu õun
400 g Sibul
150 g läbikasvanud sealiha
2 dl hapukoor
2 tk muna
sool
Must pipar
2 sl riivitud juust

Valmistamine
Jahu segada küpsetuspulbri, soola ja hakitud köömnetega. Kohupiim hõõruda segamini õli ja piimaga, lisada jahu, tainas ühtlaseks sõtkuda ning täidise valmistamise ajaks külmkappi tõsta. Liha tükeldada ribadeks ja pruunistada pannil, seejärel tõsta kausikesse ning puistata peale soola ja pipart. Pannile jäänud rasvas praadida sibulad kuldkollaseks. Kooritud õunad tükeldada sektoriteks, need omakorda õhukesteks viiludeks. Hapukoor segada lahtiklopitud munadega ning maitsestada üsna vürtsikaks soola ja pipraga. 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad katta õhukese tainakihiga. Põhi kahvliga läbi torkida, praetud sibulad peale tõsta, katta õunaviiludega. Koore-munasegu peale valada, puistata üle riivjuustuga ja praetud liharibad peale seada. Küpsetada pirukat 200°C juures ahjus, kuni muna on kalgendunud ja pirukas pealt kenasti kuldpruun.