Küpsetised

Suur köögivilja-juustupirukas 

Toidutare, 4. detsember 2004, 09:23
Köögivilja-juustupirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g keedetud kartulid
200 g jahu
1.5 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
200 g või või margariin
külm vesi
2 sl *õli
300 g Porgand
400 g Kabatshokk
150 g Porrulauk
sool
Basiilik (värske)
2 tk muna
3 dl piim või 10% rõõsk koor
0.25 tl Valge pipar
150 g tugevama maitsega juust (gouda, atleet)
150 g riivjuust

Valmistamine
Jahu segada soola ja küpsetuspulbriga. Lisada või ning hakkida tainas sõmeraks. Lisada riivitud kartul ja sõtkuda tainas ühtlaseks, lisades vajaduse järgi veidi külma vett. Tainas tõsta täidise valmistamise ajaks külmkappi. Porru tükeldada õhukesteks rõngasteks, porgand ja kabatšokk riivida jämedal riivil. Õli lasta pannil kuumaks ning hautada köögivili tasasel tulel hoolsalt segades pehmeks. Hautis maitsestada soolaga, segada hakitud basiilikuga ja maha jahutada. Juust lõigata väikesteks kuubikuteks. Munad kergelt lahti kloppida, segada piimaga ning maitsestada soola ja valge pipraga. Tainas rullida õhukeseks, tõsta küpsetusplaadile. Vormida tainale ka väikesed servad ning põhi kahvliga läbi torkida. Juustukuubikud laotada tainale, peale tõsta köögiviljahautis, sellele valada muna-piimasegu ja riivjuustuga üle puistata. Pirukat küpsetada 220°C juures praeahjus umbes 30 minutit. Muna peab olema korralikult hüübinud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee