Kiudainerikkad toidud
4. detsember 2004, 09:01

Brokoli-seenepitsa

Koostisosad
400 g jahu
2 tl Küpsetuspulber
250 g lahja kohupiim
2 tk munarebu
4 sl õli
0.5 tl sool
6 sl *tomatipüree (võimalusel püreerida värskeid küpseid tomateid)
hakitud värske oregano (pune)
500 g Brokoli
250 g Šampinjonid
sidrunimahl
300 g Tomat
120 g sinihallitusjuust (Gorgonzola, Rokfoor)
2 sl oliiviõli

Valmistamine
Kohupiim segada õli ja soolaga, jaokaupa lisada küpsetuspulbriga segatud jahu. Sõtkuda tainas siledaks. Kui tainas ei hakka kokku, võib natuke õli lisada. Kui tainas aga kleepuvaks kipub jääma, võib veidi jahu lisada. Õisikuteks lahutatud brokolit keeta soolvees mõned minutid ja sõelale nõrguma tõsta. Šampinjonid lõigata viiludeks ja piserdada peale sidrunimahla. Tomatid viilustada, sinihallitusjuust tükikesteks murendada. Tainas õhukeseks rullida ja rasvainega võitud pitsavormi tõsta. Tainaservad veidi kõrgemaks vormida. Tomatipüree määrida tainale, hakitud maitseroheline peale puistata ning katta tomati- ja seeneviiludega. Brokoliõisikud peale seada, poetada pitsale juustutükikesed ja peale piserdada oliiviõli. Pitsat küpsetada 220°C juures ahjus 20-25 minutit.