Prantsuse köök

Prantslaste juustupitsa salveiga 

Toidutare, 4. detsember 2004, 08:31
Lehttainapõhjal juustupitsa.

Koostisosad
400 g sügavkülmutatud lehttainas
100 g *Gorgonzola juust
100 g Gouda juust
3 küünt Küüslauk
12 tk salveileht
värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine
Sügavkülmutatud lehttainalehed tõsta laiali sulama. 28-30 cm läbimõõduga pitsavorm määrida võiga. Sulanud tainalehed tõsta ülestikku ja rullida jahusel laual vormi mõõtudega sobivaks pitsapõhjaks. Tõsta põhi vormi, serv vormida veidi kõrgemaks. Tainapõhja tuleb kahvliga auke torkida, muidu küpseb pitsa kõveraks. Sinihallitusjuust (Gorgonzola) tükeldada väikesteks kuubikuteks, Gouda juust jämedalt riivida. Küüslauk hakkida peeneks ja salveilehed lõigata ribadeks. Katteained laotada tainapõhjale ning julgelt pipraga maitsestada. Pitsat küpsetada 230°C juures praeahjus umbes 15 minutit. Siis tõsta pitsa ahju ülemisele astmele ja sisselülitatud grilliga pealt kuldpruuniks küpsetada (grilli puudumisel kasutada tugevat pealtkuumust).