Itaalia köök
4. jaanuar 2005, 11:39

Itaalia juustupitsa ehk pitsa Margarita

Sellest kogusest saab kaks mõnusalt krõbedat pitsat.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 g jahu
1 pakk kuivpärm
150 g leige vesi
1 tl sool
400 g *kooritud konservtomatid
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
õli
1 sl hakitud oregano (pune)
1 tl hakitud rosmariin
1 tl hakitud basiilik
1 tl hakitud tüümian
sool
pipar
400 g mozzarella juust
oliivõli

Valmistamine
Jahu segada kuivpärmi ja soolaga. Lisada vesi ning sõtkuda keskmise kõvadusega elastseks tainaks. Tainast vormida kaks ühesuurust palli, puistata need jahuga üle ja panna tunniks ajaks sooja kohta kerkima. Peeneks hakitud sibul ja küüslauk praadida väheses õlis klaasjaks.
Lisada konservivedelikust nõrutatud, tükeldatud tomatid, hakitud maitseroheline, pipar ja sool.
Tomatitäidist hautada tasasel tulel umbes 45 minutit, kuni see kreemjaks ja üsna paksuks muutub. Mõlemast tainapallist vormida õhukesed umbes 30 cm läbimõõduga pitsapõhjad.
Katta need tomatitäidisega, jättes 2 cm servast vabaks. Mozzarella juustust lõigata õhukesed viilud, laotada need pitsale ja tilgutada peale veidi oliiviõli. Pitsasid küpsetada 270-300°C juures praeahjus umbes veerand tundi.