Toidukordade retseptid

Pidusai II 

Toidutare, 2. detsember 2004, 02:49
Kaneelitäidisega pidusai.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 dl piim
50 g pärm
200 g küpsetusmargariin
2 dl suhkur
0.5 tl sool
1 sl jahvatatud kardemon
20 dl jahu
2 tk muna
100 g *või
2 sl Kaneel (jahvatatud)
3 sl suhkur

Valmistamine
Taina valmistamiseks hõõru pärm vähese suhkruga vedelaks, lisa leige piim, toasoe muna, ülejäänud suhkur ja kardemon. Sõtku vaheldumisi hulka jahu ja pehmet võid. Lase ühtlaseks sõtkutud tainal 30 minutit rätiku all kerkida. Tõsta tainas jahuga üleraputatud lauale ja rulli 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri sellele pintsliga sulatatud või ning raputa üle kaneeli-suhkruseguga. Keera tainas rulli pikemast servast alates. Lõika rullist terava noaga 5 cm paksused jupid ja tõsta need, lõikepind üleval, pehme võiga määritud (soovitatavalt lahtikäivasse) koogivormi. Jäta kerkimisruumi servast 1 cm ja üksikute tükkide vahele 2 cm. Lase veel 30 minutit kerkida, pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta ahjus 200°C juures 20 minutit ehk kuni sai on hästi kerkinud ja pind pruunistunud. Sellest tainakogusest saad 2 väiksemat või ühe suure pidusaia, mille võid ahjuplaadile väikestest rullidest kokku laduda.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee