Küpsetised

Pehme piparkook II 

Toidutare, 10. detsember 2008, 13:25
Pehme piparkook II Jaan Heinmaa
Kohupiimaglasuuriga pehme piparkook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
7 dl hapupiim
7 dl suhkur
3 tl Kaneel (jahvatatud)
3 tl jahvatatud nelk
1 sl söögisooda
2 dl hapu pohlamoos
9 dl jahu
150 g küpsetusmargariin
400 g *kohupiimapasta
3 dl tuhksuhkur
1.5 tl vanillsuhkur
peale kreeka pähklid, jõhvikad

Valmistamine
Sega omavahel kuivad ained, lisa hapupiim ja moos ning sulatatud ja leigeks jahutatud margariin. Töötle ained tainaks võimalikult vähese segamisega, et küpsetis säilitaks mureduse. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega ahjupannile ja küpseta 200°C juures 40 minutit. Kook on küps, kui pinna sisse sõrmega vajutatud lohk kohe uuesti täis kerkib ning kook lööb vormi servast lahti. Tõsta kook koos panniga restile jahtuma. Mikserda kohupiim mõlema suhkruga kohevaks, määri saadud segu leigele koogile ja pane tunniks külma kohta. Lõika jahtunud kook ruudukujulisteks tükkideks ja puista neile soovi korral peenestatud kreeka pähkleid või jõhvikaid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee