Lõunasöögi retseptid

Ahjuliha köögiviljadega 

Harri Ilves, 23. jaanuar 2008, 12:07
Ahjuliha köögiviljadega
Ahjus küpsetatud liha kartulite ja porganditega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g sea kaelakarbonaad või veise seljatükk
1 kg kartul
3 tk Porgand
3 tk Harilik sibul
3 küünt Küüslauk
2 dl 10% rõõsk koor
õli
sool
purustatud must pipar
Basiilik (kuivatatud)

Valmistamine
Lõika liha tükkideks, maitsesta soola ja pipraga. Pane koos kooritud ja poolitatud kartulite-porganditega ahjuplaadile asetatud küpsetuskotti. Lisa sektoriteks lõigatud sibulad ja purustatud küüslauk. Kalla juurde veidi vett ja tilk õli, sule kotisuu ning naksa kääriotstega koti pealispinda väike auruava. Küpseta 175°C juures 1 tund ja 20 minutit. Lõika koti pealmine osa ära, kalla roog koorega üle ja raputa peale basiilikut. Pane lahtiselt veel 10 minutiks ahju. Soovi korral, eriti rasvasema liha puhul, võib koorega ülevalamine ka ära jääda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee