AhjukalaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
10. detsember 2008, 13:27

Ahjukala

Punase lihaga uustulnukad jätavad enda kõrval ruumi ka Eestimaal aastasadu au sees olnud suurtele valge lihaga kaladele, mida küpsetatakse enamasti tervelt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk valge lihaga kala (latikas, tursk, haug)
2 tl sool
2 sl sidrunimahl
500 g hapukoor

Valmistamine
Roogi kala ja pese hoolikalt külma veega, kuivata köögipaberiga ning hõõru soolaga sisse. Piserda kõhuõõnde sidrunimahla. Lase 30 minutit jahedas kohas maitsestuda. Aseta kala fooliumiga kaetud piklikku ahjuvormi või -pannile ja määri pealt hapukoorega (jäta 100 g kastme jaoks). Sule foolium ümbriseks ning küpseta 200°C juures 30 minutit. Serveerimiseks tõsta kala ettevaatlikult kuumale vaagnale, võttes vajadusel fooliumi abiks. Lisa pannile kogunenud leemele ülejäänud hapukoor ja kuumuta kaste veidi paksemaks. Vajadusel maitsesta täiendavalt soola ning sidrunipipraga.