Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk valge lihaga kala (latikas, tursk, haug)
2 tl sool
2 sl sidrunimahl
500 g hapukoor
Valmistamine
Roogi kala ja pese hoolikalt külma veega, kuivata köögipaberiga ning hõõru soolaga sisse. Piserda kõhuõõnde sidrunimahla. Lase 30 minutit jahedas kohas maitsestuda. Aseta kala fooliumiga kaetud piklikku ahjuvormi või -pannile ja määri pealt hapukoorega (jäta 100 g kastme jaoks). Sule foolium ümbriseks ning küpseta 200°C juures 30 minutit. Serveerimiseks tõsta kala ettevaatlikult kuumale vaagnale, võttes vajadusel fooliumi abiks. Lisa pannile kogunenud leemele ülejäänud hapukoor ja kuumuta kaste veidi paksemaks. Vajadusel maitsesta täiendavalt soola ning sidrunipipraga.
Kommentaarid (0)