Kalatoitude retseptid

Ahjus küpsetatud lõhefilee 

Harri Ilves, 25. september 2008, 10:22
Ahjus küpsetatud lõhefilee Jaan Heinmaa
Kunagi vaid suurte sakste lauale kuulunud kala on saanud tuntuks ka tavalise eestlase köögis ja söögilaual.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
800 g nahaga lõhefilee
sool
oliivõli või tükike võid
serveerimiseks sidruniviilud
2 dl hapukoor
2 tk marineeritud kurk
1 sl mädarõigas

Valmistamine
Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pintselda pealispind õli või sulavõiga ning raputa üle soolaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20 minutit. Kastmeks sega väikesteks kuubikuteks lõigatud kurgid hapukoore ja mädarõikaga. Serveeri küpsenud filee otsekohe koos kastme ja kuumade keedetud kartulitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee