Hommikusöögi retseptid

Munapuder peekoniga 

Toidutare, 10. detsember 2008, 13:36
Munapuder peekoniga Jaan Heinmaa
Munapuder või -kaste peekoniga.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g peekon
õli
3 tk muna
1 sl jahu
4 dl piim
sool
siledaleheline petersell
2 sl õli

Valmistamine
Lõika peekon tükikesteks või jäta viilud terveks. Küpseta pannil õlis pruuniks ja tõsta vahukulbiga ära. Sega jahu vähese piimaga, lisa lahtiklopitud munad ja ülejäänud piim. Maitsesta soola ning peenestatud petersellilehtedega. Kalla munasegu pannile ja kuumuta pidevalt segades kuni kerge hüübimiseni. Serveeri koos peekonitükkide ja kuumade keedetud kartulitega. Munakastme saamiseks raputa läbipraetud peekonitükikeste peale jahu ja kuumuta segades helepruuniks. Kalla ühekorraga juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Lase mõned minutid tasakesi keeda, lisa vajadusel vedelikku. Pane soola tavalisest veidi rohkem, arvestades munade lisamist. Klopi lahti munad ja kalla kaste hulka. Kuumuta segu tasasel tulel pannilabidaga pidevalt mööda põhja segades, kuni sellest saab pehme läikiv puder. Tõsta pliidilt ning jaga otsekohe taldrikutele. Puista peale peenestatud murulauku või rohelist sibulat.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee