Linnuliha retseptid

Kana-klimbisupp (2)

Lia Virkus, 5. juuli 2011, 04:37
Kana-klimbisupp
Eesti taluperes rändas kana supipotti siis, kui ta enam mune ei andnud. Sellise kana liha nõudis küll pikka keetmist, aga supi maitse sai suurepärane.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Kanakoib
4 tk või kintsutükk
1.5 l Vesi
5 tk Kartul
1 tk Porgand
KLIMBID
1 tk Muna
Sool
1 dl Piim
2 dl Jahu
1 sl Sulatatatud või
peale hakitud maitseroheline

Valmistamine
Poolita kanakoivad liigesekohast, eemalda nahk ja kogu nähtav rasv ning pane liha külma vette keema. Korja vahukulbiga ära keemisel pinnale kerkinud vaht. Lase supil madalal kuumusel kergelt keeda, kuni liha on pehme ja leem helekuldne. Seejärel lisa tükeldatud porgand ja umbes 5 minuti pärast tükeldatud kartulid.
Klimbitainaks sega lahtiklopitud muna hulka vaheldumisi sulatatud võid, piima ja jahu ning maitsesta soolaga.
Tõsta kanakoivad vahukulbiga taldrikule. Klimpide keetmiseks tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga pisikesi tainaportsjone keevasse vedelikku (hoia lusikat vedelikus, kuni klimp ise vette libiseb). Klimbid on valmis, kui need pinnale tõusevad. Eralda kanakoivalt liha, lõika tükkideks ja tõsta potti tagasi. Vajadusel maitsesta suppi veel soolaga. Serveerimisel puista peale peenestatud tilli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee