Kalatoitude retseptid

Räimerullid klassikalises marinaadis 

Toidutare, 1. detsember 2004, 22:42
Räimerullid marinaadis.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg värske räim
2 sl jämedam meresool
4 dl *vesi
2 tk Porgand
2 tk Sibul
0.5 tl Must pipar
5 tera Vürts
2 tera Nelk
3 sl suhkur
1 sl Äädikas

Valmistamine
Eemalda räimedelt pea ja sisikond ning pese kalad voolava vee all puhtaks. Jäta sõelale nõrguma. Et fileerimine paremini õnnestuks, lase pestud kaladel toatemperatuuril paar tundi seista. Pista nimetissõrm räime peapoolsest otsast selgroo alla ning tõmba luu ettevaatlikult ära. Päris väikesed kalad võib jätta terveks, suuremad poolita pikuti. Lao fileed kihtidena kaussi ja raputa vahele soola, lase mõned tunnid maitsestuda. Marinaadiks aja vesi keema, lisa suhkur, õhukesed sibularõngad ja porgandikettad ning keeda 5 minutit. Lisa äädikas ja vürtsid, tõsta keedunõu pliidilt ja lase kaane all 10 minutit haududa. Seejärel korja maitseained välja ja lase marinaadil täielikult jahtuda. Pühi räimedelt sool maha, keera fileed sabapoolsest otsast alates rulli. Lao purki või kaanega karpi, pannes vahele marineeritud sibulat ja porgandit. Kalla marinaad peale ning lase jaheds päev-paar maitsestuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee