Kalatoitude retseptid
29. november 2004, 19:15

Tuunikalatarrend

Paku juurde paksu lahjat majoneesi ja täisteraleiba.

185 g karp tuunikala vesihoidist
6 tl želatiini
4 sl vett
2 sl sidrunimahla
5 dl vett + soovikohane leemekuubik
maitse järgi soola
pisike porrusibul
10 cm värsket kurki
1 sellerivars
0,5 punast paprikat
20 musta kivita oliivi
Valmista tarrendileem heeringasalati õpetuse järgi, kalla suuremasse kaussi ja pane jahtuma. Pudenda nõrutatud tuunikala sõrmedega peenemaks. Lõika köögiviljad pisikesteks tükkideks, oliivid õhukesteks rõngasteks. Kalla läbisegatud toiduained tardumispiiril olevasse lahusesse, kalla külma veega loputatud rõngasvormi ja lase järgmise päevani tarduda.