Väherasvased toidud
29. november 2004, 13:54

Caprese

Caprese ehk Capri saare juustu-tomatisalat

4 suuremat küpset tomatit 300 g mozzarella juustu 8 sl külmpressitud oliiviõli soola purustatud musta pipart peotäis värsket basiilikut Kui võimalik, vali niisugused tomatid, mille läbimõõt ühtib mozzarella kangi omaga. Nii saab salat eriti efektne. Lõika tomatid põigiti viiludeks, viiluta ka juust. Võta neli suurt taldrikut ja aseta neile ilusate ridadena või rõngana tomati- ja juustuviilud, nii et need üksteist poolenisti katavad. Riputa peale soola ja pipart ning nirista üle oliiviõliga. Pista viilude vahele basiilikulehti. NB ! Itaallased ei soovita capreset valmistada muul aastaajal kui suvel. Kui pole käepärast värsket basiilikut ja päikeses küpsenud tomateid, on tulemus vaid õige caprese kahvatu vari, kinnitavad itaallased. Ning õli peak olema kindlasti extra-virgin ehk külmpressitud oliiviõli.