Toidukordade retseptid
25. november 2004, 12:28

Õunarullid

Pärmitainast kaneelisaiakesed õuntega.

Taigen:4.5 dl nisujahu0.5 väikest pärmi (25 g)4 sl suhrut1 tl vaniljesuhkrutnoaotsaga soola50 g margariini1 muna65 ml piimaTäidis:4 keskmist õuna0.5 tl kaneeli1 tl sidrunikoort1 sl sidrunimahla(10 ml brändit või konjakit) Valmistusõpetus:Segada kuivalt jahu + pärm + 0.5 sl suhkrut + vaniljesuhkur + sool. Sulata margariin ja klopi lahti muna. Lisa jahtunud margariin + muna + piim jahumassile ja sega ühtlaseks. Kui jahu ei saanud piisavalt, võib seda juurde panna, aga tainas ei tohi väga tihe tulla. Lasta soojas 30 min. kerkidaPuhasta õunad ja lõika pisikesteks kuubikutaks (ca 0.5x0.5 cm), hauta kaneeli, sidrunikoore, sidrunimahla (ja alkoholiga) pehmeks.Sõtku taigen alla, rulli ristkülikuks, laota õunamass taignale ja keera pikemat külge pidi rulli. Lõika rull viiludeks (nagu kaneelisiadegi puhul). Aseta viilud küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja lase 20 min kerkida.Määri pealt piimaga ja küpseta 20 min 200 kraadi juuresServeeri kohe.