Itaalia köök

Lasanje I 

merilin, 25. november 2004, 20:44
Maitsev vormiroog.

200-300 g kõvemat riivjuustu (Eesti Juustu)Peale raputamiseks Parmisani juustuLasanjeplaateHakklihasegu:400 g hakkliha400 g purustatud tomateid ürtidega (nt. oregano+basiilik)1 sl tomatipastat150 g shampinjone1 suurema porru valge osa1 punane paprikamarineeritud küüslaukusojakastetTabascot mõni tilkpunetbasiilikutmusta pipart(soovi korral hakkiliha maitseainet)Kaste:0.5 l piima2 sl margariini1 sl jahujahvatatud muskaatpähklit Valmistusõpetus:Hakkilha praadida paprika, porru, seente ja maitseainetega läbi, hautada purustatud tomatiga ja panna oma järge ootama. (Maitsestada tugevamalt kui harilikult, sest pastatooted imevad maitsed enda sisse.)Kuumutada kastmepoti põhjas margariin ja lisada jahu, kuumutada natuke intensiivselt segades, lisada piim ja muskaatpähkel, keeta segades paar minutit. Jätta oma järge ootama.Laduda kandilisse vormi vaheldumisi hakklihasegu, riivjuust, lasanjeplaadid. Iga kihi vahele kallata kaset, muidu ta pärast ei imendu ühtlaselt. Alumiseks kihiks jääb hakkliha ja ülemiseks riivjuust. Kõige peale panna Parmisani laastusid (võib ka peenelt riivida).Küpsetada 200-225 kraadi juures, kuni enamik kastmest on imendunud (u 45 min)

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee