Küpsetised
18. detsember 2004, 00:11

Valged mandlipiparkoogid

Valged mandlipiparkoogid (30 tk).

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
125 g või või margariin
1 dl suhkur
0.5 tk muna
1 sl siirup
0.5 tl Ingver (kuivatud)
0.5 tl Kardemon
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
3.5 dl nisujahu
0.5 tl sooda
0.5 tl küpsetuspulber
15 tk mandel
0.5 tk määrimiseks muna

Valmistamine
Vahusta või ja suhkur kohevaks. Kloppimist jätkates lisa muna ja siirup ning maitseained. Sega kokku nisujahu, sooda ja küpsetuspulber. Lisa kergelt segades tainale. Pane mandlid kuuma vette, eemalda koor ja poolita mandlid. Tee tainast palle ning pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Suru igaühesse poolik mandel ning määri küpsised munaga. Küpseta mandlipiparkooke 200°C juures ahju keskosas umbes 10 minutit. Valmis piparkoogid on krõbedad ja kuldkollased.