Austria õunastruudel
Koostisosad
1 dl vesi
0.25 tl sool
3 sl õli
3.5 dl nisujahu
1 kg *veidi hapukad õunad
1 dl mandlid
0.5 dl Riivsai
1 dl suhkur
1 dl rosinad
2 tl vanillsuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 dl õli või sulatatud margariin
0.25 dl määrimiseks õli või sulatatud margariin
peale tuhksuhkur
Valmistamine
Sega leige vee hulka sool, õli ja vähehaaval nisujahu. Valmis tainas on pehme ja elastne. Pane tainas täidise valmistamise ajaks sooja kohta seisma. Tükelda pestud õunad ja mandlid noaga. Sega kõik täidise ained kokku suures kausis. Rulli 1/4 tainast väga õhukeseks ruuduks (25x25 cm). Kata see 1/4 täidisega ja keera ettevaatlikult rulli. Pane rull küpsetuspaberiga kaetud plaadile nii, et ühenduskoht jääb alla. Tee ülejäänud tainast 3 samasugust rulli. Küpseta õunarulle 225°C juures praeahjus 30 minutit ja vähenda siis temperatuuri 200°C-ni. Küpseta sellel temperatuuril rulle veel 20 minutit. Määri rulle õli või sulatatud margariiniga, et nende koorik jääks krõbe. Puista jahtunud õunarullidele tuhksuhkrut. Õunarulle võib süüa niisama, aga juurde sobib hästi ka külm vanillikaste või jäätis.
Kommentaarid (0)