Õunamarmelaad agar-agariga
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
7 dl külm vesi
20 g Agar-agar
7 dl suhkur
1.5 dl paks õunapüree
1.5 tl sidruni- või veinihape
2 tl pirniessents
0.25 tl toiduvärv
peale suhkur
Valmistamine
Eralda agaritükid üksteisest ja pane 7 dl külma vette ööpäevaks ligunema. Kuumuta vett ja agarit puukahvliga segades, kuni vedelik on ühtlane. Lisa suhkur ning keeda vähesel kuumusel umbes 40 minutit, kuni lusikalt kallatav segu muutub niitjaks. Võta pott tulelt ja lase segul pooleldi jahtuda. Lisa püree, hape, essents ning teelusikatäies vees lahustatud toiduvärv. Sega ühtlaseks. Vala segu külma veega üleloputatud vaagnale ja lase õhurikkas kohas 1-2 ööpäeva kuivada. Lõika valmis marmelaad tükkideks ning veereta tükke suhkrus.
Kommentaarid (0)