Koorene köögiviljavormFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
21. oktoober 2008, 10:35

Koorene köögiviljavorm

Ahjus küpsetatud koorekastmes köögiviljad jäävad imemaitsvad. Kuna nende pehmekshautamine võtab aega mitu tundi, küpseta vormiroog poolvalmis eelmisel õhtul. Enne serveerimist puista üle riivjuustuga ja küpseta ahjus 30 minutit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Porgand
500 g Kaalikas
200 g Seller
2 tk Sibul
0.5 sl sool
2 tl Tüümian
0.5 tl Must pipar
4 dl vahukoor
1 sl nisujahu
300 g riivjuust

Valmistamine
Koori köögiviljad ja lõika imeõhukesteks viiludeks. Sega omavahel sool, pipar ja tüümian. Vala koor potti, lisa jahu ning kuumuta segades nii, et ei jääks tükke. Lisa 2/3 riivjuustust ja sega, kuni juust on sulanud. Lao tükeldatud köögiviljad kihiti kaheliitrisesse (kui kogus on mõeldud kuuele inimesele) võiga määritud ahjuvormi. Riputa kihtide vahele maitseainesegu ja vala peale juustukastet. Puista peale ülejäänud 1/3 riivjuustust. Kata vorm fooliumi või kaanega. Küpseta 175°C juures praeahjus 2 tundi. Eemalda foolium ja küpseta veel 10-15 minutit, et pind pruunistuks.