Itaalia köök

Tomatirisoto 

Toidutare, 22. märts 2011, 12:46
Tomatirisottot võid valmistada ka ilma singita, siis saad kerge õhtusöögiroa.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
0.5 tk Tomat
0.25 tk Sibul
0.25 küünt Küüslauk
0.75 sl õli
0.75 dl pikateraline riis
2.5 dl vesi
50 g suitsusink
0.5 tk köögiviljapuljongikuubik
0.25 sl tomatipüree
0.25 tl suhkur
0.5 dl riivjuust
Must pipar
sool
hakitud petersell või murulauk

Valmistamine
Lõika tomatid ja sink väikesteks kuubikuteks, haki sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat ning küüslauku mõni minut paksupõhjalises potis õlis. Lisa riis ja jätka kuumutamist pidevalt segades, kuni riis on läbipaistev. Lisa kolmandik veekogusest ja puljongikuubikud, sega hästi läbi ning kuumuta edasi. Kui vedelik on enam-vähem imendunud, lisa vähehaaval ülejäänud vesi. Hauta kaane all vähemalt 15 minutit, kuni riis on peaaegu pehme. Pruunista eraldi pannil singikuubikud väheses õlis. Sega riisi hulka tomatikuubikud ja -püree ning sink ja suhkur. Hauta kõike koos kaane all veel 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka riivjuust. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli või murulauku.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee