Idamaine pajaroogFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
8. mai 2009, 08:00

Idamaine pajaroog

See magushapu pajaroog on tüüpiline idamaise köögi esindaja. Valmistatud meile kättesaadavatest ainetest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g hakkliha
1 sl õli
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 tk Porrulauk
0.25 tk Juurseller
4 dl vesi
2 sl maisitärklis
2 sl sojakaste
1 tl sool
0.25 tl Ingver (kuivatatud)
1 tl 9% äädikas
3 tl suhkur

Valmistamine
Haki sibul, lõika porru rõngasteks, porgand ja juurseller viiludeks. Lase vesi keema, lisa sool ja köögiviljad ning keeda umbes 5 minutit. Samal ajal pruunista pannil hakkliha. Lisa hakkliha köögiviljale koos sojakastme, jahvatatud ingveri, äädika ja suhkruga. Lisa vähese veega segatud maisitärklis. Sega ning kuumuta kõik veel kord läbi. Serveeri riisi või pastaga.