Lõunasöögi retseptid
1. oktoober 2008, 07:05

Borš

Vahetult enne serveerimist lisan toorest peeti, et supp saaks eriti ilusa värviga (2-3spl, mis on segatud vähese puljongi, äädika ja suhkruga ning lasen sellele seista 20-30min). Serveerimisel lisa hapukoort ja maitserohelist.

250 g hakkliha 1,5 l vett 200 g peeti 150 g kapsast 1 porgand 2-3 kartulit 1 sibul 2 spl. rasvainet 1 spl.tomatipüreed 1 spl.suhkrut 1 spl. 30% äädikatmaitseks soola 4 pipratera 1 loorberilehtmaitserohelist viilustatud greip Valmistusõpetus:Potipõhjas rasvaines pruunistada hakkliha, seejärel tükeldatud sibul ja ribastatud porgand. Valada peale vesi, ajada keema ning lisada peenestatud kapsas ja pisut hiljem kartul. Eraldi pannil hautada koos tomatipüreega ribastatud (või jämeda riiviga riivitud ) peet, lisada veidi ka leent. Hautamise lõpul lisada äädikas ja hautada kuni peet on pehme. Hautatud peet lisada supile koos kartuliga ja keeta veel 5-10min. Seejärel maitsestada supp suhkru, soola ja maitserohelisega ning lisa viilutatud greip. Lase enne serveerimist seista.