Lõunasöögi retseptid
23. november 2004, 08:51

Seljankavormiroog

Serveerida maitserohelisega ülepuistatult ning lisandiks sobivad keedetud kartulid. Hea toit, kus saab ära kasutada peost ülejäänud toitu.

0,5 kg hautatud kapsast ( sobib nii värske- kui hapukapsas)400 g lihatooteid (keedetud liha, vorsti, lihakonservi või pitsakatet)2 soolatud või marineeritud kurki2 sibulat75 g võid1 sl kappareid1 sl hakitud maitserohelist3/4 kl puljongit2 sl riivsaia Valmistusõpetus:1. Ahjuvorm määrida hoolikalt võiga (võib ka margariini või õliga).2. Panna määritud ahjuvormi kihiti kapsas, praetud sibulat, peeneks hakitud lihatooted, hakitud kurgid ja kapparid.3. Pealmiseks kihiks panna kapsad, valada üle puljongiga, riputada peale riivsaia, piserdada õli ning küpsetada ahjus 200 kraadi juures, kuni toit mõnusalt pruunikas ning läbi küpsenud.