Lõunasöögi retseptid
22. veebruar 2009, 22:21

Maksapajaroog porganditega

Kiirelt ja vähese vaevaga valmiv toekas õhtusöök kogu perele. Sel moel valmistatud maks jääb väga õrn ja mahlane.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g veisemaks
4 tk Porgand
1 tk Sibul
2 sl õli
2 sl jahu
1 tl sool
5 dl vesi
1 tk köögiviljapuljongikuubik

Valmistamine
Koori sibul ja porgandid ning lõika õhukesteks ratasteks. Pruunista paar minutit õlis ja tõsta keedunõusse. Lõika maks 2-3 cm suurusteks tükkideks. Veereta tükke soolaga segatud jahus, prae keskmisel kuumusel pruuniks ja kalla koos praadimisõliga porgandite juurde. Lisa vesi ja puljongikuubik ning hauta nõrgal kuumusel 30 minutit, kuni maks on pehme. Serveeri riisi või kartulitega.