Tuline hakklihapadaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. november 2008, 10:16

Tuline hakklihapada

Tulisema maitse saad, kui kasutad pajaroas tšillipulbri asemel värsket tšillipipart.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg hakkliha
2 tk Sibul
3 tk Küüslauk
2 sl õli
3 tk Paprika
0.5 purki purustatud tomatid
3 sl tomatipüree
1 dl tume õlu
1 dl kange kohv
1 tl tšillipulber
1 tk või värske tšillikaun
0.5 tl Cayenne'i pipar
2 tl sool
2 tl Pune (kuivatatud)

Valmistamine
Hauta pannil kuumas õlis hakitud sibul ning purustatud küüslauk klaasjaks. Lisa hakkliha ja pruunista. Mõne aja pärast lisa kuubikuteks tükeldatud paprika ning kuumuta veel paar minutit. Vala ained hautamispotti. Lisa purustatud tomatid, tomatipüree, õlu, kohv ja maitseained. Sega hästi läbi ning hauta nõrgal kuumusel 50 minutit. Serveeri kuuma riisi või kartulitega.