Linnuliha retseptid

Kanahautis jogurti-köögiviljakastmes 

Toidutare, 13. jaanuar 2012, 10:19
See mahlane hautis viib lihtsalt keele alla!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg maitsestatud broiler või broileripoolkoivad marinaadis
5 dl maitsestamata jogurt (vähemalt 10%-line)
1 tl tšillipulber
1 tl sool
1 tl suhkur
2 küünt Küüslauk
1 sl õli
2 tk Paprika
1 tk Porrulauk
0.5 purki purustatud tomatid

Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda broiler. Tõsta broileritükid või poolkoivad võitatud ahjuvormi. Sega maitsestamata jogurt, tšillipulber, sool, suhkur ja hakitud küüslauguküüned. Vala kaste vormi ning küpseta 30 minutit. Vahepeal tükelda paprika ja viiluta porru. Kuumuta pannil õli ja prae selles paprikaid ning porrut mõni minut. Lisa tomatikonserv, sega ja tõsta tulelt. Vala segu ahjuvormi. Sega kergelt läbi ning jätka küpsetamist veel 30 minutit. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.SOOVITUS: kuna tomat on happeline, kasuta maitsestamata 10%-lise rasvasisaldusega kreeka jogurtit, mis ei tõmbu hautades tükiliseks. Eksootilisema koosluse saad, kui asendad jogurti hoopis kookospiimaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee