Hispaania köök
15. november 2004, 09:30

Hispaania küüslaugusupp

Maitsev küüslaugusupp lihata

3 spl oliivõli 4-5 suuremat küüsaluguküünt 4 viilu Baguette / pikka saia 1 spl paprikat 1 veise puljongit 1/4 tl köömneid 4-5 safrani õisikut 4 muna soola, musta pipart hakitud lehtpeterselliValmistusõpetus:- kuumuta ahi 230 kraadini - kuumuta oliivõli kastrulis, lisa küüsalugu küüned ja kuumuta kuni need on kuldpruunid - võta küüsalugud välja ja jäta kõrvale - pruunista saiaviilud kiirelt õlis mõlemalt poolt ja aseta samuti kõrvale - lisa kastrulisse paprika ja kuumuta vaiksel tulel mõni sekund - lisa seejärel koheselt puljong, kõõmned ja saffran - samuti küüsluguküüned, vajutades puulusikaga kergelt katki - maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga ning keeda umbes 5 minuti jagu - jaga supipõhi võrdselt 4 kuumakindlasse supinõusse ja lisa kooreta terve muna igasse nõusse - lisa iga supi peale viil kuldpruuni pikasaia viilu ja kuumuta ahjus umbes 3-4 minutit- seveeri koheselt hakitud lehtpeterselliga