Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
14. juuni 2012, 06:46

Vürtsikas tomatisupp (1)

Tervislikule ja lahjale tomatisupile annab oivalise maitse riivitud parmesani juust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 sl õli
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Porrulauk
2 purki (kokku 800g) purustatud tomatid
1 dl tomatipüree
3 dl Kanapuljong
2 sl maitsestamata toorjuust
2 tl Suhkur
0.5 tl tšillipulber või paar tilka tabascot
1 tl Basiilik (kuivatatud)
100 g teokarbikujuline pasta
riivitud Parmesani v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Haki sibul, küüslauguküüned ja porru. Kuumuta potis õli ja prae selles sibulat, küüslauku ning porrut mõni minut. Lisa tomatid, tomatipüree, vesi ja puljong. Kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Lisa toorjuust ja püreeri supp sauseguriga või köögikombainis ühtlaseks massiks. Maitsesta suhkru, tšillipulbri või tabascoga ning basiilikuga. Keeda teises potis valmis pasta. Nõruta ja lisa siis supile. Riivi peale parmesani juustu. Serveeri sepiku või itaaliapärase leivaga.