Lõunasöögi retseptid
30. september 2008, 09:05

Sealiha ananassi ja aedubadega

Sealiha ananassi ja aedubadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g seafilee
50 g ananassisektorid
0.5 tk kanamuna
25 g Hapuoblikas
seesamiseemned
purustatud must pipar
õli
sool
0.25 tl hakitud värske või kuivatatud münt
150 g *värsked või külmutatud aedoad
37.5 g india pähklid
sool
0.5 küünt Küüslauk
oliivõli

Valmistamine
Valmista segu, mille sisse kastad ananassi ja sealihamedaljonid (lõika fileest). Klopi kanamunad kergelt lahti ning maitsesta soola ja purustatud musta pipraga. Sega riivsaia sisse hakitud münt ja lisa maitse järgi soola. Kasta liha ja ananass (kordamööda) lahtiklopitud munasse ja seejärel riivsaiasse. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valmista lisand: pane vesi keema, maitsesta soolaga ja hauta selles aedube. Nõruta liigne vesi välja, pane kuumad oad kaussi ja lisa hakitud india pähkleid. Valmista kaste: purusta küüslauguküüned, lisa oliivõli ja veidi soola. Serveerimiseks aseta küpsetatud liha ja ananass taldrikule. Lisandiks paku hautatud aedube, millele vala peale veidi kastet. Kaunista maitserohelisega.