Taimetoidu retseptid
10. november 2004, 00:04

Kartuli-õunapihvid

Koostisosad
200 g kartul
0.5 tk Õun
0.125 dl oliivõli
0.25 tk laimi mahl
0.25 tl sool
Must pipar
praadimiseks õli

Valmistamine
Pese, koori ja puhasta kartulid ning õunad. Hoia neid külmas vees, et nad tumedaks ei tõmbuks. Riivi kartulid ja õunad peene riiviga. Et kartuli-õunamass tumedaks ei tõmbuks, sega see otsekohe õli ja laimimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Prae kartulipihve pannkoogipannil mõõdukas kuumuses. Enne praadimist nõruta üleliigne vedelik välja. Kartulipihvid võib ka varem valmis praadida ja enne serveerimist üles soojendada. Soojendamisel nende maitse isegi paraneb. Lisandiks sobib köögiviljaraguu.