Hommikusöögi retseptid

Sepikurõngad 

Toidutare, 8. november 2004, 01:25
Sepikurõngad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g või või margariin
5 dl piim või vesi
1.5 sl siirup
50 g pärm
2 tl sool
2.5 tl köömned, aniis või apteegitill
7 dl sepikujahu
3.5 dl nisujahu

Valmistamine
Sulata rasvaine ja sega piimaga. Aja piim käesoojaks. Murenda pärm tainakaussi, vala soojendatud piim peale ja sega, kuni pärm lahustub. Lisa maitseained, sega ning lisa pool jahukogusest. Sõtku tainas ühtlaseks ja lisa vähehaaval ülejäänud jahu. Jälgi taina sitkust. Pehmest tainast tulevad maitsvamad sepikud. Lase tainal 30 minutit kerkida. Jaga tainas viide ossa ja vormi viis ümmargust pätsi. Võta vormiga iga pätsi keskelt välja väike kettake (need küpseta koos sepikurõngatega maitseprooviks). Lase sepikurõngastel 30 minutit rätiku all kerkida ja enne ahjupanekut torgi neid kahvliga. Küpseta umbes 15 minutit 225°C juures praeahjus.