Hommikusöögi retseptid

Plaadisai 

Toidutare, 8. november 2004, 01:06
Plaadisai on kiire lahendus, kui kodus ei juhtu leiba-saia olema. Võiga määritult kõlbab plaadisai süüa nii soojalt kui ka külmalt. Saiatükke võib ka pooleks lõigata ja maitsvat täidist vahele panna. Selline küpsetis säilib vaid päeva või kaks, kui seda pole enne ära söödud.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
7 dl nisujahu
0.5 tl sool
3 tl küpsetuspulber
100 g või
4 dl piim
2 sl seesami- või päevalilleseemned

Valmistamine
Sega kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Rasvaine lisa raasukestena jahu hulka ning sega muredaks. Lisa piim ja sega kiiresti tainaks. Laota tainas ahjuplaadile pandud küpsetuspaberile neljakandiliseks leheks. Plaadi servadele jäta ruumi, arvestades taina kerkimist ka külgedele. Pinnale riputa seesami- või päevalilleseemneid ja pane plaat umbes 10 minutiks 250°C ahju. Võiga määritult kõlbab plaadisai süüa nii külmalt kui ka soojalt. Saiatükke võib ka pooleks lõigata ja maitsvat täidist vahele panna. Selline küpsetis säilib vaid päeva või kaks, kui seda pole enne ära söödud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee