Võileivade retseptid

Täidetud kuklid 

Toidutare, 8. november 2004, 00:49
Pärmitainast kuklid erinevate soolaste täidistega. Antud kogustest saab 20 kuklit, täidist on arvestatud 6-7 kukli jaoks (liha-mädarõikatäidis, juustu-pähklitäidis, lõhe-avokaadotäidis).

Koostisosad
25 g pärm
2.5 dl vesi
2 sl õli
0.5 tl sool
2 dl jäme rukkijahu
4.5 dl nisujahu
1 tk *kanamuna
mooni- või seesamiseemned või köömned
75 g *suitsutatud metsloomaliha
125 g mädarõikaga maitsestatud toorjuust
1.5 sl hakitud petersell
150 g *sinihallitusjuust
1 vars Varsseller
20 g purustatud pähklituumad
100 g *suitsulõhe või forell
1 tk Avokaado
1 tl sidrunimahl
1 sl majonees
2 sl hakitud murulauk

Valmistamine
Murenda pärm tainakaussi ning lisa soe vesi, õli ja sool. Sega, kuni pärm lahustub. Sega rukkijahu sisse ja siis vähehaaval nisujahu, kogu aeg segades. Kui tainas on juba sobivalt vetruv, siis jätka veel hetk aega sõtkumist. Lase tainal umbes 30 minutit rätiku all kerkida. Vormi jahuga kaetud laual tainast 20 kuklit. Lase kuklitel umbes 30 minutit kerkida, määri pealt munaga ja riputa peale seemneid või jämedat jahu. Küpseta 8-10 minutit 250°C juures praeahjus. Lase kuklitel jahtuda ja lõika kaaned pealt ära. Õõnesta pehme sisu välja. Pane igasse kuklisse suur lusikatäis sobivat täidist, aseta kaaned peale ja serveeri näiteks külma õllega. Liha-mädarõikatäidis: lõika liha õhukesteks ribadeks ning sega juustu ja peterselliga ühtlaseks seguks. Juustu-pähklitäidis: suru toasoe juust kahvliga pisikesteks tükikesteks, lõika sellerivars ribadeks. Sega selleriribad juustu ja purustatud pähklitega pastaks. Lõhe-avokaadotäidis: haki kala. Lõika avokaado pooleks ja õõnesta seeme välja. Suru viljaliha kahvliga pudruks, sega sinna hulka majonees ja sidrunimahl. Vispelda segu, kuni see on täiesti ühtlane. Lisa lõhetükid ja hakitud murulauk.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee