Lõunasöögi retseptid
29. oktoober 2004, 01:26

Lambalihasupp

Lambalihasupp porgandi, kartuli, porru, peekoni ja punase veiniga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g lamba seljatüki esiosa või abaluutükk
0.25 tk Sibul
0.25 kimpu Petersell
0.5 sl või või margariin
0.5 sl tomatipüree
0.375 tl Tüümian
0.125 tl sool
2.5 tera Must pipar
0.5 lehte Loorber
3.75 dl vesi
0.5 tk lihapuljongikuubik
0.75 dl punane vein
0.75 tk Porgand
1 tk kartul
12.5 g peekon
0.25 tk Porrulauk
0.5 küünt Küüslauk

Valmistamine
Lõika liha väikesteks tükikesteks ja haki sibul. Haki petersell, jäta osa supi kaunistamiseks. Pruunista lambalihatükid ja hakitud sibul rasvas. Lisa petersell, tüümian, tomatipüree, maitseained, vesi, puljongikuubikud ja punane vein. Keeda tasasel tulel vähemalt tund aega, kuni liha on pehme. Lisa kuubikuteks lõigatud porgandid ja sektoriteks lõigatud kartulid ning keeda, kuni juurviljad on pehmed. Tükelda porru ja peekon. Prae peekonit pannil, kuni eraldub rasv. Lisa porru ja pruunista seda paar minutit. Maitsesta purustatud küüslauguga. Lisa peekoni-porru-küüslaugusegu supile ja keeda veel 5 minutit. Serveerimisel puista supile hakitud peterselli.