Lõunasöögi retseptid

Makaronivorm baklažaaniga 

Toidutare, 28. oktoober 2004, 20:06
Makaroni-baklažaanivorm tomatikastme ja juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g vigurmakaronid
75 g suitsusink
0.25 tk suur baklažaan
0.5 purki konservtomatid
0.5 küünt Küüslauk
0.25 sl Petersell
0.5 sl Basiilik (värske)
oliivõli
või
0.125 tl sool
0.0625 tl Must pipar
50 g riivjuust

Valmistamine
Lõika baklažaan pikisuunas pooleks ja seejärel sentimeetripaksusteks viiludeks. Pane viilud kaussi, raputa peale soola ja sega. Lase viiludel umbes tunni jagu "higistada" ja seejärel kuivata. Lõika tomatid kuubikuteks, pane mahl tallele. Peenesta petersell ning lõika sink kuubikuteks. Peenesta küüslauguküüned. Kuumuta veidi õli potis ja lisa küüslauguküüned ning sink. Prae paar minutit, kogu aeg segades. Lisa tomatid koos mahlaga, maitsesta soola ja pipraga. Prae tasasel tulel ilma kaaneta, kuni kaste muutub paksemaks. Lisa lõpuks petersell ja basiilik. Keeda makaronid. Kuumuta pannil veidike õli ja prae baklažaaniviilud mõlemalt poolt, nõruta liigne rasv majapidamispaberil. Pane rasvatatud ahjuvormi kihiti makarone, riivitud juustu, baklažaaniviile ja tomatikastet. Pealmiseks kihiks jääb riivitud juust. Pane peale paar noaotsatäit võid ja küpseta vormi praeahjus 200°C juures tubli pool tundi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee