Taimetoidu retseptid
15. november 2004, 18:29

Kartuli-porgandivorm mandli ja majoraaniga

Paku vormirooga kuumalt põhiroana. Selleks löö 15 minutit enne valmimist köögivilja peale ka kaks muna sööja kohta ja lase neil hüübida või serveeri lisandina liha, kala või munade juurde.

Koostisosad
125 g kartulid
125 g Porgand
1.25 dl piim
0.375 dl vahukoor
sool
värskelt jahvatatud must pipar
värskelt riivitud muskaatpähkel
25 g kooritud mandlid
1 oks Majoraan
rasvaine vormi määrimiseks

Valmistamine
Koori, pese ja lõika umbes 4 mm viiludeks kartulid ning porgandid. Määri ahjuvorm rasvainega. Lao köögivili soomusekujuliselt vormi nii, et tekiks triibuline muster kartuli- ja porgandiviiludest. Sega kokku piim ja vahukoor, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga. Püreesta köögikombainis või uhmris mandlid. Rebi pestud majoraanilt lehed ja sega koos mandlitega vedeliku hulka. Kalla vedelik vormi juurvilja peale, nii et kõik koostisained oleksid kaetud. Vajadusel lisa juurde veidi soolaga maitsestatud piima. Küpseta eelsoojendatud praeahjus 200°C (gaasipliidil 3.jaotus) juures umbes 70 minutit. Paku vormirooga kuumalt põhiroana ( sellisel juhul löö 15 minutit enne roa valmimist köögivilja peale 2 muna sööja kohta ja lase neil hüübida) või lisandina liha, kala või muna juurde.