Itaalia köök

Itaalia leivavorm 

Toidutare, 4. jaanuar 2005, 11:40
Itaalia leivavorm baklazhaani, oliivide ja Parmesani juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
62.5 g kuueteraleib
0.5 küünt Küüslauk
5 sl oliivõli
0.625 dl tomatimahl
125 g Baklažaan
0.25 sl sool
2.5 tk must oliiv
1 tk munakollane
12.5 g riivitud Parmesani v. muud kõvat juustu
4 tk munavalge
1.5 sl murendatud täisteraleib
rasvaine vormi määrimiseks

Valmistamine
Lõika kuueteraleib väikesteks kuubikuteks. Koori ja pressi küüslaugud. Kuumuta pannil umbes kolmandik õlist ja rösti selles küüslauku ja leivakuubikuid umbes 5 minutit. Vala peale tomatimahl ja jäta umbes 15 minutiks hauduma. Pese ja lõika põiki neljaks baklazhaanid. Riputa lõikepinnale soola ja lao kihiti lamedasse vormi. Tõsta peale raskus ja jäta umbes 30 minutiks seisma. Seejärel pigista viljalihast välja liigne vedelik, tupsuta viilud kuivaks ja lõika kuubikuteks. Kuumuta pannil suurem osa järelejäänud õlist ja pruunista selles baklazhaanitükikesi umbes 10 minutit. Lõika neljaks oliivid, sega baklazhaanide, tomatimahlas leotatud leiva, munakollaste ja Parmesani juustuga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega saadud massi hulka. Tõsta segu rasvainega määritud vormi ja puista üle leivapuru ning järelejäänud õliga. Küpseta leivavormi eelsoojendatud praeahjus 200°C (gaasipliidil 3.jaotus) juures umbes 50 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee